Wat is een POH
Een praktijkondersteuner bij de huisarts (POH) werkt letterlijk ter ondersteuning van de huisarts. De huisarts blijft altijd eindverantwoordelijk voor uw zorg. Er zijn twee type praktijkondersteuners: POH – Somatiek en POH – GGZ.
Praktijkondersteuner – Somatiek (POH-S)
Deze praktijkondersteuner begeleidt patiënten met een lichamelijke chronisch aandoening, zoals diabetes mellitus, astma/COPD en hart- en vaatziekten. Wie dit bij onze praktijk is kunt u vinden op onze pagina medewerkers.
De praktijkondersteuner kan onder meer voorlichting geven over de ziekte, de patiënt begeleiden bij medicatiegebruik en veranderingen in de leefstijl en controle onderzoeken uitvoeren. De behandeling wordt altijd overlegd met uw huisarts.
Thuis meten
Het is mogelijk om thuis uw bloeddruk, bloedsuiker of gewicht te meten en door te geven aan de praktijk. Ook is het mogelijk om via telemonitoring op afstand begeleid te worden. Hierdoor hoeft u minder vaak naar de praktijk. Bespreek de mogelijkheden met uw zorgverlener.
Praktijkondersteuner GGZ (POH-GGZ)
Deze praktijkondersteuner ondersteunt de huisarts bij de begeleiding en behandeling van patiënten met psychische, psychosociale of psychosomatische problemen. Ook b.v. met rouwverwerking kunt u terecht bij onze POH-GGZ. Wie dit bij onze praktijk is kunt u vinden op onze pagina medewerkers.
Zo nodig verwijst de POH-GGZ u door naar andere hulpverleners. U kunt een verwijzing krijgen via uw huisarts of rechtstreeks een afspraak maken.
Praktijkondersteuner GGZ Jeugd (POH Jeugd)
Deze praktijkondersteuner ondersteunt de huisarts bij de begeleiding en behandeling van kinderen / jongeren van (0-18 jaar) met psychische klachten, waardoor het thuis of op school niet goed loopt.